Vacature technisch medewerker Nederland Nijmegen Arnhem Klimwandspecialist

Nieuws

Opening klimzaal Alpamayo te Beringen (B)

In het Belgische Beringen is de afgelopen maanden gewerkt aan een waar huzarenstuk. Op tijdspanne van slechts 3 maanden werd een compleet klimzaal-project inclsuief alle bijkomende bouwkundige werken tot uitvoering gebracht. Onder moeilijke omstandigheden welke inherent zijn aan een industrieel erfgoed, werd klimzaal Alpamayo verwezenlijkt in de ruimte van de voormalige energiecentrale van de historische Be-Mine site. Vermits er niet aan het historische gebouw gefixeerd kon/mocht worden, is de complete klimzaal als vrijstaande constructie gerealiseerd. De dragende achterwand frames zijn goed voor meer dan 47 ton staal!

Intensieve samenwerking tussen alle bouwpartners, architecten, ingenieurs, bouwheer en nog vele anderen, hebben tot een geweldig eindresultaat geleid. Alpamayo is een grote klimzaal met in totaal bijna 1300 m² effectief klimoppervlak. Daarvan 110 m² oppervlak op doorzichtige plexiglas klimwanden. Je kunt er klimmen op 60 verschillende touwbanen variërend van 13,5 tot 18,0 meter hoogte. Meer dan 120 klimroutes zijn er al. En er zijn ook volop mogelijkheden om voor te klimmen hetgeen uniek is in België. 

Het kader van het industrieel erfgoed zorgt voor een uitzonderlijke entourage. Ook al ben je geen klimmer, de onthaal- en cafetaria in de historische regelkamer moet je absoluut gezien hebben. En daarmee durven we best hardop te zeggen, dat Alpamayo waarschijnlijk de meest sfeervolle klimzaal van de lage landen is!

  
  
  

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl