Nieuws

Inspecteren & keuren van Adventure- en Urban Sportequipment

Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen

Over het inspecteren, keuren en onderhouden van sportequipment bestaat vaak de nodige onduidelijkheid. Er wordt al snel geroepen dat de werkingssfeer van het WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) van toepassing is. Maar dat blijkt in het overgrote deel der gevallen niet zo te zijn.

Keuringsplicht

Sportaccommodaties (sporttoestellen) hebben in principe geen wettelijke keuringsverplichting, maar gezien vanuit bijvoorbeeld het zorgplichtbeginsel is er wel degelijk een aanleiding om sportinrichtingen te keuren en/of periodiek te inspecteren. Als gespecialiseerde partij houdt Klimwandspecialist zich dan ook intensief bezig met inspectie en keuring van artificiële klimstructuren (klimwanden, klimtoren, klimrepen, volumes e.d.), adventure equipment en (in toenemende mate) ook met urban sport equipment zoals calisthenics, outdoor fitness en survivalrunsport.

Kennis en expertise

Onze kennis en expertise op het gebied van normontwikkeling, toetsingskaders en certificeringsprotocollen laten wij ook graag ten goede komen van nieuwsoortige sport- en bewegingsvormen.

Wilt u meepraten?

Wij komen graag in contact met andere mensen en partijen die een focus hebben op adventure en urban sports. En die vanuit een vrijemarktprincipe actief willen meedoen aan de verdere ontwikkeling van toetsingskaders.

 

Sportklimmen Klimwandspecialist Boulderen Klimwandspecialist Survival sports Klimwandspecialist

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl