Recente nieuwsitems


Inspectie & Keuren

Om een optimale veiligheid en duurzaamheid te waarborgen, dienen alle kunstmatige klimobjecten met enige regelmaat gecontroleerd en onderhouden te worden. De aard en omvang van een klimwand-inspectie is afhankelijk van de specificaties van het klimobject. Dat geldt overigens ook voor het jaarlijkse onderhoud.

Conform de richtlijnen van de EN12572 bestaan er drie verschillende soorten inspecties en onderhoud, te weten:

  1. Routine visual inspection

    Routine inspecties bij ieder gebruik. Visuele observatie van zaken die zichtbaar zijn aan de voorzijde van de klimstructuur. Uitgevoerd in eigen beheer.
  2. Operational inspection

    Operationele inspectie gericht op de status van (klim)materialen en constructies. Elke 1 à 3 maanden uitgevoerd, tenzij fabrikant/ leverancier daar andere aanwijzingen voor geeft.
  3. Main inspection

    Jaarlijkse hoofdinspectie en onderhoud waarbij alle relevante onderdelen van klimstructuur gecheckt worden.

Normaal gesproken worden de jaarlijkse inspectie en onderhoud gelijktijdig uitgevoerd door een externe, deskundige partij. Klimwandspecialist kan u van dienst zijn met een passend aanbod.

 
 

Keuren & Certificering

Omdat er zowel in Nederland als België geen wettelijk kader is aangewezen, is het certificeren van een klimobject een apart vraagstuk. Belangrijke overweging is de vaststelling conform welk toetsingskader er gecertificeerd wordt. Klimwandspecialist gebruikt op transparante wijze de volledige EN12572 als toetskader voor een certificeringstraject. Samen met een heldere en complete rapportage bieden wij de meest complete certificeringsdocumentatie.

Klik hier om ons informatieblad "Veiligheid, keuren & certificeren" te downloaden.

Klimwandspecialist kan u als geen ander van dienst zijn bij het uitvoeren van onderhouds-werkzaamheden, inspecties, keurings- en certificatietrajecten.

Neem contact met ons op voor meer informatie en referenties.

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl