Recente nieuwsitems

Vrijstaande boulders 

Vrijstaande boulders zijn een aparte categorie klimstructuren. Bij een indoor boulder gym  gaat het meestal over een "champignon" of "arche". 

In de buitenlucht is het een ander verhaal. Daar moet met name rekening gehouden worden met de klimaat- en weersinvloeden. De meest solide en duurzame oplossingen zijn volledig gestructureerde boulders in kunststof-techniek. Maar bij zuke constructies zijn er geen opties om verwisselbare volumes op te schroeven.

Gelukkig staan de ontwikkelingen in houten producten niet stil. De laatste jaren zijn er diverse verduurzamings-technieken beschikbaar gekomen waarbij klimpanelen bijvoorbeeld van vochtwerende coatings voorzien worden. Of waarbij vochtwerende folies in de lamineer-lagen worden aangebracht. Tenslotte is gebleken dat een buitenboulder met een goed ontworpen afdak, een groot deel van de regen- en vochtproblemen kan ondervangen.

 


Openbare ruimte
Recreatieve boulderobjecten in de openbare ruimte vormen een speciaal aandachtsgebied. Bijvoorbeeld omwille van veiligheid, duurzaamheid of esthetische uitstraling. Daarnaast is er vaak sprake van een niet-sportieve of speelse functionaliteit. Klimwandspecialist heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een gespecialiseerde leverancier van boulder/klimstructuren in de openbare ruimte. Daarbij is er bijna altijd sprake van objecten uitgevoerd in glasvezelversterkte polyestertechniek.

 

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl