Recente nieuwsitems

Outdoor klimwanden

Het ontwerpen en leveren van een outdoor klimobject is een aparte specialisatie. De klimatologische omstandigheden in Nederland en België zijn gemiddeld genomen te weerbarstig om met materiaal zoals hout of  standaard verzinkt staal te werken. De praktijk heeft uitgewezen dat dergelijke producten (zeer) snel kunnen degraderen. Met vaak als gevolg dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Bovendien is de duurzaamheid beperkt. Goedkoop wordt dan al snel "duurkoop".

 

Inderdaad, outdoor klimstructuren zijn helaas duurder dan indoor klimwanden. Ten eerste omdat er regelmatig sprake is van vrijstaande objecten. Daarvoor is doorgaans een aparte fundering en extra draagconstructie noodzakelijk. En voor de panelen wordt er meestal gewerkt met glasvezel-versterkte polyester wandsystemen. Deze bestaan bijvoorbeeld als modulair paneelsysteem.

   

Of anders als customized Freeform afwerking. Vaak is dit een rots-reliëf, maar het kan naar wens ook in strakke vormgeving. 

 

Zoals de naam al aangeeft kan Freeform volledig naar wens worden vorm gegeven. Het product wordt helemaal met de hand gemodelleerd. 

Ook handig om te weten

  • Soms zijn houten constructies in de buitenlucht wel mogelijk. Bijvoorbeeld onder een ruim afdak op het zuiden gericht. 
  • Klimgrepen, volumes en zekeringspunten kunnen ook rechtstreeks op beton of muren gemonteerd worden: eigenlijk de meest goedkope manier om een buitenklimwand te realiseren! 

 

Aanvraag

Klimwandspecialist werkt graag een vrijblijvende offerte en ontwerp voor u uit. Klik hier om te kijken hoe u een aanvraag kunt indienen.

 

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl