Nieuws

Klimtoren Avonturenhuis Scoutinglandgoed Zeewolde

Scoutinglandgoed Zeewolde maakt deel uit van Scouting Nederland en biedt een thuis aan scouts (en guides) uit binnen en buitenland, scholen, verenigingen en nog meer groepen. Het Avonturenhuis is dè centrale uitvalsbasis in Nederland van waaruit alle kinderen en jongeren samen op kamp en avontuur in de natuur kunnen gaan. Klik HIER voor meer informatie.

Het centrale uitgangspunt van dit het bouwproject is duurzaamheid. Dit werd al in de initiële ontwerpen duidelijk.
Zo voorziet het gebouw bijna volledig in haar eigen energie-behoefte. Verder is er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Dit zorgt voor een aangename sfeer en rustige kleurstelling.

 

Bij Scouting horen uiteraard ook avontuurlijke activiteiten. De originele vraagstelling was dan ook om in het gebouw een eigen klimwand te hebben. Die zou dan over gevel- en raampartijen van het atrium lopen. Klimwandspecialist wist al snel duidelijk te maken dat dit idee gepaard zou gaan met de nodige veiligheids-problemen. Bovendien zou een dergelijk ontwerp maar heel beperkte functionaliteit bieden.

Als alternatief ontstond al snel het voorstel om een vrijstaande klimtoren te ontwerpen die om het centraal dragende constructieprofiel van het gebouw gemodelleerd zou worden. Uiteraard moest de klimtoren als zelfstandige constructie geëngineerd worden, waarbij rekening moest worden gehouden met zeer beperkte bodemfixatie-mogelijkheden vanwege een vloerverwarmingssysteem. De engineer en constructeur van Klimwandspecialist wist alles perfect uit te puzzelen en te berekenen met als resultaat een 7 meter hoge vrijstaande klimteren, voorzien van 6 klimbanen.

 

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl