Nieuws

Climbing Iran overtuigende winnaar DMFF#12

Dutch Mountain Film Festival

Het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) is een uniek klim- en bergsport filmfestival. Het is een jaarlijks terugkerend event met vaste standplaats in Heerlen. Dit jaar was de 12de editie. Tijdens het DMFF worden hoogwaardige kwaliteits klim/bergsport films en documentaires vertoond. Vaak met een onderliggende boodschap.

Best Mountaineering Film Award

De voor het DMFF ingezonden films maken kans op verschillende prijzen. Speciale (vak)jury's beoordelen de producties. Zo is er onder andere ook de Best Mountaineering Film Award. Deze award wordt gesponsord door Klimwandspecialist en levert de producent of regisseur naast roem en erkenning, ook nog eens een geldbedrag op van € 1.000,-. Tijdens de 12de editie van DMFF afgelopen weekend, is de Best Mountaineering Film Award toegekend aan Climbing Iran. Deze filmdocumentaire laat ons kennis maken met de problemen van vrouwelijke klimmers in de Islamitische staat Iran. De film die tijdens de corona-jaren 2020 en 2021 werd geproduceerd, sluit op bizarre wijze aan op recentelijke incidenten met vrouwenrechten in Iran. Klik HIER voor nadere informatie. De volledige beoordeling van deze prijswinnende documentaire lees je in het juryrapport.

“Climbing Iran wordt bekroond met de Best Mountaineering Film Award niet alleen vanwege het filmisch verhaal maar zeker ook omdat jury en DMFF-organisatie duidelijk willen laten zien, zich te scharen achter de vrouwen in Iran.”

Tijdens de drukbezochte Awards Show afgelopen vrijdagavond 4 november te Heerlen werd de Best Mountaineering Film Award uitgereikt aan de Italiaanse regisseuse Francesca Borghetti.

Een afvaardiging van medewerkers en directie van Klimwandspecialist was ook present tijdens dit boeiende evenement.

Nasim Esqhi Climbing Iran wins Best Mountaineering Film Award 2023 Climbing Iran Francesca Borghetti wins DMFF Best Mountaineering Film Award 2022 in Heerlen Dutch Mountain Film Festival 2022 in Heerlen

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl