Recente nieuwsitems

Nieuws

Klimmen in het bewegingsonderwijs

Klimwanden in het bewegingsonderwijs winnen aan populariteit

Begin februari werd de nieuwe klimwand voor het Pax Christi college te Druten opgeleverd. Deze attractieve klimwand zal met name gebruikt worden in het kader van het onderwijsleerprogramma van de sectie LO.  Klimwanden worden steeds vaker geïntegreerd in het bewegingsonderwijs op scholen en opleidingen. Klimmen is niet alleen een leuke en uitdagende activiteit voor leerlingen, maar draagt ook bij aan hun fysieke en mentale ontwikkeling. Het beklimmen van een klimwand vereist kracht, behendigheid, coördinatie en doorzettingsvermogen waardoor het een ideale manier is om motorische vaardigheden van kinderen en jeugd te verbeteren. Daarnaast draagt het bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden zoals samenwerking en communicatie.

Klimwandspecialist heeft talloze klim- en boulderwanden aan scholen en onderwijsinstellingen mogen leveren. Zowel indoor als outdoor, gefixeerd aan diverse type achterwandconstructies of vrijstaande objecten. Voor elk budget zijn er opties. En uiteraard voldoen alle klimstructuren aan de hoogste veiligheidseisen. Behalve levering van de infrastructuur kan Klimwandspecialist ook zorg dragen voor opleiding of bijscholing van docenten/klimwandbegeleiders door erkende klimopleiders. Neem CONTACT met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Pax Christi college - Druten Een waardevolle bijdrage aan fysieke en mentale ontwikkeling

Inspectie & Onderhoud van klimwanden essentieel voor veiligheid en duurzaamheid

Naast aanschaf en levering, is ook het regelmatig inspecteren en onderhouden van klimwanden in onderwijsinstellingen van groot belang. Enerzijds om de veiligheid en anderzijds om de duurzaamheid van de installaties te waarborgen. Zowel door regulier gebruik alsook de tand des tijds kunnen klimwanden slijtage en mogelijk gebreken gaan vertonen. Klimwandspecialist heeft expertise met nagenoeg alle voorkomende klimwandsystemen in de markt. Voorts zijn wij inhoudelijk gespecialiseerd op gebruik en toepassing van relevante norm- en toetsingscriteria. Wij beschikken over gekwalificeerd personeel, gecertificeerde meetapparatuur en veiligheidsprotocollen en kunnen als geen ander zorg dragen voor professionele inspecties, keuringen en certificeringen. Eventuele gebreken of schades worden helder en steekhoudend gerapporteerd inclusief mogelijke oplossingen en beheersmaatregelen. Het investeren in inspectie en onderhoud van klimwanden is dus niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van duurzaamheid en kostenbesparing op de lange termijn.

Meer informatie over inpecties, onderhoud, keuren en certificeren van klimwanden lees je HIER 

 

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl