Recente nieuwsitems

Nieuws

NEN Safety Culture Ladder niveau 3

Klimwandspecialist bereikt mijlpaal met het behalen van NEN Safety Culture Ladder niveau 3

Klimwandspecialist heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in het streven naar veiligheid en cultuur. Als eerste bedrijf in onze branche hebben we onlangs de NEN Safety Culture Ladder niveau 3 behaald. Na het behalen van de VCA** bedrijfscertificering in 2023 was het een logische stap om ook een veiligheidserkenning op de Safety Culture Ladder na te streven.  Het behalen van dit niveau vereist een diepgaande betrokkenheid van al onze medewerkers, het implementeren van rigoureuze veiligheidsprocedures en het cultiveren van een bedrijfscultuur waarin veiligheid voorop staat in alles wat we doen. De NEN Safety Culture Ladder is een erkend instrument dat organisaties helpt om hun veiligheidscultuur te beoordelen en te verbeteren. Door dit niveau te bereiken, tonen we aan dat veiligheid niet alleen een prioriteit is, maar een integraal onderdeel van ons DNA als bedrijf.

Het behalen van het NEN Safety Culture Ladder niveau 3 is bijzonder om verschillende redenen:

  1. Toewijding aan veiligheid: Het behalen van dit niveau toont de diepgaande toewijding van Klimwandspecialist aan veiligheid. Het betekent dat veiligheid niet alleen wordt beschouwd als een prioriteit, maar als een kernwaarde binnen het bedrijf.
  2. Cultuur van veiligheid: Het NEN Safety Culture Ladder programma beoordeelt niet alleen de veiligheidsprocedures van een organisatie, maar ook de veiligheidscultuur. Het behalen van niveau 3 impliceert dat Klimwandspecialist een sterke cultuur van veiligheid heeft gecultiveerd, waarin alle medewerkers actief betrokken zijn bij het bevorderen van veiligheid.
  3. Erkenning van externe instantie: Het NEN Safety Culture Ladder programma wordt erkend door externe instanties en staat hoog aangeschreven in de industrie. Het behalen van niveau 3 is een tastbaar bewijs van de inspanningen van Klimwandspecialist om te voldoen aan deze internationaal erkende normen en richtlijnen op het gebied van veiligheid.
  4. Continue verbetering: Het behalen van niveau 3 betekent niet alleen dat Klimwandspecialist aan de normen voldoet, maar impliceert ook een streven naar continue verbetering. Het laat zien dat het bedrijf zich blijft inzetten om zijn veiligheidsprestaties te verbeteren en een veiligere werkomgeving te creëren voor alle betrokkenen.

Met het behalen van NEN Safety Culture Ladder niveau 3 profileert Klimwandspecialist zich als voorloper op het gebied van veiligheid en cultuur in haar branche. Tegelijkertijd voldoet ons bedrijf aan wens en toekomstige verplichting van vele opdrachtgevers om SCL-erkend te zijn. Zo is een SCL-erkenning niveau 2 al vanaf 2022 verplicht bij aanbestedingen in de bouw. En overheidsinstanties eisen per 1 januari 2025 een minimale SCL-erkenning op niveau 3.

Lees HIER meer over de Safety Culture Ladder

 

KLIMWANDSPECIALIST  │  Postbus 28  │  6343 ZG Klimmen (NL)  │  Tel +31(0)43 450 6004  │  info@klimwandspecialist.nl